homeo.ro

Ghid de homeopatie, medicina în care cauti și tratezi OMUL ÎNTREG nu doar boala - Dr. Mihaela Georgia Cîmpian

Broșura

Homeopatia. Tratament pentru corp, minte si suflet

Cuprins:

  1. Cuvânt înainte
  2. Medicina Holistica
  3. Homeopatia
  4. Forța vitală
  5. Sănătatea și boala
  6. Bolile acute și cronice
  7. Diagnosticul în homeopatie
  8. Consultația homeopatică
  9. Principiile tratamentului homeopatic
  10. Administrarea remediilor homeopatice
  11. Durata tratamentului homeopatic
  12. Legile vindecării
  13. Contribuția pacientului la reușita tratamentului homeopatic

Citește mai mult

Cuvânt înainte

Homeopatia - medicina blândă, care se ocupă nu numai de corpul omului ci și de gândurile și emoțiile sale, de relația lui cu Universul.

Citește mai mult

Medicina Holistică

Metodele holistice de tratament se adresează bolnavului și nu bolii, ele ocupându-se concomitent de corpul, mintea și sufletul acestuia, în conformitate cu legile naturii.

Citește mai mult

Homeopatia

Aplicata inca de pe vremea lui Hipocrate (460-377 i.Ch.), homeopatia a fost uitata timp de secole. Medicul german Christian Samuel Friedrich Hahnemann (1755-1843) are meritul de a o fi redescoperit, fiind astfel intemeietorul homeopatiei moderne. Anul de nastere al acestui sistem medical este 1796.

Citește mai mult

Forța vitală

Ca sa ne putem continua aceasta scurta introducere in homeopatie trebuie sa ne oprim putin asupra conceptului de “forta vitala” sau “energie vitala“ pe care l-am amintit anterior.

Vom incepe prin a spune ca fiecarui individ ii este caracteristica adaptarea. Dar ce se adapteaza de fapt la mediul inconjurator? Un corp lipsit de viata nu este capabil de adaptare, el se supune fara nici o rezistenta legilor entropiei (dezorganizarii). Capacitatea de adaptare la mediu este o caracteristica a organismelor vii si se datoreaza fortei vitale. Ce este aceasta ? Este “suflarea de viata” mentionata in Vechiul Testament chiar din primul capitol al Genezei…

Citește mai mult

Sănătatea și boala

Ca sa poti trata un pacient trebuie sa intelegi, mai intai, cu ce ai de a face. Ce e boala si ce e sanatatea? Medicina, stiinta sanatatii, ar trebui in primul rand sa dea o definitie cat mai clara a acesteia si a parametrilor pentru masurarea sa, astfel incat oricine sa poata aprecia daca in timpul tratamentului pacientul evolueaza spre sanatate sau din contra, regreseaza spre boala, dezechilibrul patrunzand spre nivele mai profunde. Tratamentul ar trebui sa aiba un efect benefic simultan asupra celor trei planuri ale fiintei umane. La un pacient care are ulcer gastric, de exemplu, simpla disparitie a inflamatiei, durerii si a celorlalte simptome suparatoare poate fi considerata suficienta pentru a-l declara pe pacient sanatos, daca acesta inca mai are o stare de depresie sau de anxietate?

Citește mai mult

Bolile acute și cronice

Bolile se impart in doua clase mari: boli acute si boli cronice. Evolutia bolilor acute e, de regula, limitata si de scurta durata. In una dintre cele mai importante lucrari ale sale, „Organonul artei rationale de a vindeca”, Hahnemann le defineste ca fiind „procese mobide rapide ale fortei vitale perturbate in mod nefiresc, care au tendinta de a-si incheia evolutia mai incet sau mai rapid, dar intotdeauna intr-o perioada de timp moderata.”

Citește mai mult

Diagnosticul în homeopatie

Diagnosticul in homeopatie consta in gasirea remediului care este capabil sa produca si, in consecinta, sa trateze combinatia de simptome pe care o prezinta pacientul. De aceea homeopatii din intreaga lume vorbesc despre un caz Pulsatilla sau un caz Sulphur si nu despre un caz de artrita sau diabet, numind astfel si pacientul cu numele remediului indicat lui, care exprima cel mai bine individualitatea sa. Un mare avantaj al tratamentului homeopatic este ca atat diagnosticul, cat si tratamentul se bazeaza exclusiv pe simptomele pe care le prezinta pacientul. Homeopatul stie sa asculte ceea ce ii spune toata fiinta pacientului sau.

Citește mai mult

Consultația homeopatică

Daca mergeti pentru prima data la un homeopat consultatia vi se poate parea ciudata. In orice caz, ea difera mult de vizitele la un medic obisnuit. In sala de asteptare a homeopatului adesea gasiti carti si reviste care promoveaza metodele naturale de intarire a sanatatii. Urmatorul lucru care iese in evidenta este ca in sala de asteptare sunt mult mai putini pacienti decat la un alopat. Aceasta se datoreaza si faptului ca durata consultatiei homeopatice este mult mai mare. De aceea la homeopat, in afara de situatiile de urgenta, trebuie sa va programati in prealabil. Si daca nu ati fost programat primul la consultatie, e posibil sa asteptati mai mult decat ati fi crezut. Consultatia decurge individual si de aceea nu se poate spune cu precizie cat va dura.

Citește mai mult

Principiile tratamentului homeopatic

Marea incercare in zilele noastre o constituie depasirea gandirii pur materialiste pe care s-a cladit medicina alopata moderna. In ultimele decenii avalansa de descoperiri stiintifice a acoperit cumva umanismul medicinei. Din dorinta de cunoastere toate organele si tesuturile au fost disecate, studiate in amanunt. Am studiat celulele, apoi organitele celulare, am ajuns la molecule si la structuri din ce in ce mai mici. Descoperirile sunt foarte importante, dar din pacate, adancindu-ne in acest studiu, am pierdut vederea de ansamblu. Omul e mai mult decat o “suma” fizico-electro-chimica.

Citește mai mult

Administrarea remediilor homeopatice

Remediile homeopatice difera de medicamentele obisnuite si in ceea ce priveste modul de prezentare si administrare a lor.

Remediile se pot administra intern sau extern (cale mult mai putin folosita comparativ cu cea interna). Remediile care se administreaza intern sunt disponibile sub forma de solutie sau granule impregnate cu solutia respectiva. Granulele sunt foarte mici (de aproximativ 1mm diametru), confectionate de obicei din lactoza si impregnate cu un anumit remediu. Ele nu mai contin nici macar o molecula din substanta initiala, ci doar informatia din aceasta, astfel ca la analiza chimica obisnuita a mai multor remedii in ele nu s-ar putea determina decat lactoza. Asta pentru ca nu avem inca la indemana metode de punere in evidenta a energiei pe care remediile o contin. Cu toate acestea, organismul fiecaruia dintre noi este cel care inregistreaza aceasta informatie si dupa ce luam o doza de remediu putem sa ii simtim din plin efectele.

Citește mai mult

Durata tratamentului homeopatic

Timpul in care are loc vindecarea sau ameliorarea constituie o alta problema asupra careia trebuie sa ne oprim, deoarece este extrem de importanta.

In special in cazul bolilor cronice, unul dintre lucrurile care i se cer pacientului care vine la homeopat este RĂBDAREA. Nu are rost sa astepti disparitia imediata a simptomelor, caci homeopatia nu are medicamente speciale pentru durere sau anxietate, de exemplu, fiindca nu acesta este ceea ce ea isi propune. Remediile ei trateaza intregul organism in cadrul caruia se manifesta durerea sau anxietatea, determinand o functionare armonioasa a fiintei umane la toate nivelele sale, ceea ce face sa dispara respectivele simptome de la sine.

Citește mai mult

Legile vindecării

Homeopatia este o stiinta care se bazeaza pe legi care au ramas neschimbate de-a lungul timpului. Ele sunt valabile acum, ca si in urma cu secole, cand au fost enuntate de doctorul Constantine Hering. Inainte de a va vorbi despre ele, trebuie sa va spunem ca doctorul Hering a fost un mare homeopat al tuturor timpurilor. El a luat cunostinta cu homeopatia in momentul in care societatea medicala clasica a timpului sau l-a delegat sa se infiltreze in randurile discipolilor lui Hahnemann pentru „a-i demasca inselatoria.” Caci este foarte usor sa negi ceea ce nu intelegi, nu stii si nici nu vrei sa stii.

Citește mai mult

Contribuția pacientului la reușita tratamentului homeopatic

Homeopatia este un sistem medical care solicita mult nu numai medicul, ci si pacientul. Medicul face tot ce ii sta in putere sa va ajute. Uneori tratamentul dureaza mai putin, alteori dureaza mai mult pana se obtine rezultatul dorit, caci exista cazuri mai grave si cazuri mai usoare. Sunt pacienti dispusi sa participe la efortul de recuperare a sanatatii lor alaturi de medic, pas cu pas, mergand spre insanatosire si pacienti pasivi, care asteapta sa faca medicul totul pentru ei. In cazurile in care pacientul nu este pasiv si nu asteapa sa vina cineva sa ii dea o pastila fermecata care sa il elibereze peste noapte de toate bolile, ci colaboreaza cu medicul la recladirea propriei sanatati, rezultatele sunt extrem de bune.

Citește mai mult