Legile vindecării

Homeopatia este o stiinta care se bazeaza pe legi care au ramas neschimbate de-a lungul timpului. Ele sunt valabile acum, ca si in urma cu secole, cand au fost enuntate de doctorul Constantine Hering. Inainte de a va vorbi despre ele, trebuie sa va spunem ca doctorul Hering a fost un mare homeopat al tuturor timpurilor. El a luat cunostinta cu homeopatia in momentul in care societatea medicala clasica a timpului sau l-a delegat sa se infiltreze in randurile discipolilor lui Hahnemann pentru „a-i demasca inselatoria.” Caci este foarte usor sa negi ceea ce nu intelegi, nu stii si nici nu vrei sa stii.

Dar nu era si cazul lui Hering. El a aprofundat studiul homeopatiei si a sfarsit prin a fi un stralucit discipol al lui Hahnemann si un infocat aparator si promotor al noii metode de tratament. A avut o practica homeopatica de succes si a avut importante contributii la dezvoltarea homeopatiei. Una dintre acestea o constituie enuntarea legilor vindecarii. Conform acestora, dupa administrarea remediului corect simptomele trebuie sa-si modifice locul de manifestare in una dintre cele 4 directii:

  • De la centru spre periferia organismului. Daca in timpul tratamentului homeopatic al astmului apar eruptii pe piele, de exemplu, acest fapt este un semn foarte bun pentru homeopat, deoarece plamanul este “mai central” decat pielea. Inseamna ca remediul a fost corect, iar forta vitala a pacientului este destul de puternica pentru a impinge boala spre exterior.
  • De sus in jos. Directia de deplasare a simptomelor de sus in jos se observa cel mai adesea in cazul bolilor de piele sau reumatismului. In aceste cazuri eruptiile sau durerile se deplaseaza de la cap spre trunchi si membre, apoi spre degete si in cele din urma dispar.
  • De la organele mai importante catre cele mai putin importante. De obicei, in timpul tratamentului homeopatic al unei boli psihice, dispar sau se amelioreza simptomele mentale, pentru a ceda locul, de exemplu, simptomelor digestive. Si chiar daca pentru pacient durerile de stomac sunt ingrijoratoare, pentru homeopat ele sunt un semn bun. Semn ca forta vitala a mutat dezechilibrul mai la exterior si ca evolutia decurge in sens favorabil. Datorita acestor schimbari homeopatul stie ca va aparea vindecarea, deoarece locul de manifestare a simptomelor se schimba in directia corecta. Evident, creierul este un organ mult mai important decat stomacul. Stim cu totii cazuri in care, din diferite motive, unei persoane i s-a extirpat o parte din stomac, sau un rinichi, de exemplu, si cu toate acestea el continua sa duca o viata normala, este capabil de creatie, pentru sine si cei din jur. Nu acelasi lucru se poate spune despre o persoana care a avut un traumatism la cap sau un accident vascular cerebral care i-a afectat o anumita zona din creier. O zgarietura pe creier e infinit mai grava decat o zgarietura pe piele.
  • In ordinea cronologica inversa aparitiei. De exemplu, o persoana a avut cu ani in urma dureri de cap pe care le-a tratat cu medicamente chimice, acestea transformandu-se in timp in vertij (ameteala), tratat cu aceleasi metode. In cele din urma, aceasta persoana poate incepe sa aiba depresie sau crize de epilepsie. Dupa inceperea tratamentului homeopatic va disparea depresia sau epilepsia, lasand loc vertijului, care in timp, tratat homeopatic corect va disparea si va reapare vechea durere de cap. Un ultim remediu o va inlatura si pe aceasta si astfel pacientul este vindecat. Nici crizele de epilepsie, nici ameteala si nici durerea de cap nu vor mai apare din nou.

Este extrem de important sa intelegeti legile vindecarii, caci altfel puteti intrerupe tratamentul exact in momentul in care forta vitala lucreaza spre vindecare. Stim ca adesea, cel mai greu este de suportat criza de agravare curativa. De aceea am vrut sa intelegeti ce se intampla de fapt, pentru ca astfel sa nu impiedicati procesele naturale de vindecare. Si rabdarea va va fi rasplatita.

Urmarirea dinamicii procesului de vindecare o stapaneste numai un medic homeopat calificat. De aceea a doua prescriptie este mai complicata decat prima. Daca organismul incepe sa elimine boala in conformitate cu legile lui Hering, atunci suntem pe drumul cel bun. Aprecierea corectitudinii remediului homeopatic ales se poate face numai prin studierea raspunsului organismului. Daca exista mai multe boli asociate, atunci raspunsul pozitiv nu va apare atat de usor. Uneori observati ca starea fizica nu s-a ameliorat practic deloc, dar in interior sunteti mult mai bine, parca a devenit cumva mai usor sa traiti. Viata vi se pare mai luminoasa, de parca v-ati fi scos ochelarii fumurii de la ochi. Atunci stim ca suntem pe calea cea dreapta si dupa aceasta ameliorare in planurile superioare ale fiintei (emotional si psihic), va dispare si boala fizica. E nevoie numai de timp pentru a simti aceasta din plin.