homeo.ro

Ghid de homeopatie, medicina în care cauti și tratezi OMUL ÎNTREG nu doar boala - Dr. Mihaela Georgia Cîmpian

Medicina ...

Medicina este una singură și are o singură misiune: să ne vindece.

Dar căile prin care încearcă să o facă diferă. Încă din antichitate existau două curente principale: alopatia și homeopatia.

Medicina alopată privește boala ca pe un inamic, pe care încearcă să îl înfrângă prin intervenții "eroice". Corpul este câmpul de bătălie, armele sunt manevre agresive și/sau substanțe chimice contrare simptomelor boli. Chiar și numele lor, prin prefixul anti- sugerează acest lucru (antitermice, antidiareice, antivomitive etc). Alopatia se ocupă mai mult de corpul fizic, pe care îl privește ca pe o mașinărie și ne tratează cumva pe bucăți.

Citește mai mult

ONLINE

Consultațiile homeopate și sesiunile de terapie energetică se desfășoară exclusiv online în toată această perioadă. Pentru că se poate și sunt la fel de eficiente. Și pentru că este necesar să avem grijă de noi, de corpul, gândurile și emoțiile noastre în toată această perioadă care ne ridică la suprafață neliniști de tot felul.

Toate programările rămân valabile, dar începând cu 16 martie 2020 consultațiile se desfășoară online.

Citește mai mult

Homeopatia și copiii

Copiii sunt un dar al vieții și în același timp o mare responsabilitate. În anii de început ai vieții lor, ei își formează prin noi, adulții din jurul lor, o imagine despre lumea în care au venit. Ei sunt convinși că tot ceea ce văd în familie este normal și cred tot ceea ce le spunem. De aceea, este important ca noi să fim cât mai echilibrați din toate punctele de vedere pentru a le crea o imagine cât mai corectă, cât mai pozitivă despre lume și viață, pentru a le pune in valoare darurile cu care au venit și pentru a-i ajuta să-și depășească slăbiciunile.

Citește mai mult

Pentru sezonul rece

Pentru sezonul rece e recomandat sa aveți în casa cateva remedii. Acestea se administreaza la primele semne de raceala - cu cat mai devreme, cu atat mai bine.

Citește mai mult

Stresul și homeopatia

Dacă suntem norocoși, doar auzim despre stres. Dacă suntem mai puțin norocoși, îl simțim din plin. Dar ce este el? Hans Selye, cel care a introdus termenul, definește stresul ca fiind ansamblul de reacții ale organismului uman ce apar în urma acțiunii externe a unor agenți cauzali (fizici, chimici, biologici și psihici) constând în modificări morfo-funcționale, cel mai adesea endocrine... Ce se ascunde însă în spatele acestor termeni atât de tehnici?

Citește mai mult

Traumele emoționale și homeopatia

Secole de-a rândul alopatia s-a ocupat numai de corpul fizic, facând abstracție de celelalte laturi ale ființei umane. Abia recent a adoptat noțiunea de boala psiho-somatică (de la grecescul psykhe “suflet” si soma “corp”). În schimb homeopatia, ca și alte ramuri ale medicinei tradiționale, a privit omul ca un întreg, ca un sistem complex format din mai multe planuri strict ierarhizate, aflate în dinamică:

Citește mai mult

Medicină șamanică inca

Cum ar fi să știm că nimic din ceea ce apare în drumul vieții noastre, în corpul nostru, în jurul nostru, nu e la voia întâmplării? Că situațiile în care ne aflăm, oamenii pe care îi întâlnim, relațiile pe care le avem sunt o reflectare a programelor inconștiente pe care le "punem în scena" vieții noastre?

Citește mai mult

Listă farmacii homeopate

În București puteți găsi remedii homeopate la una dintre farmaciile de mai jos. Acestea sunt doar câteva dintre ele, lista poate fi completată ulterior:

- cu laborator propriu:

  • Homeopata Farm: str. Nicolae Caramfil nr. 32 - tel. 0212324491

  • Homeofarm: str. 11 Iunie nr. 12 – tel. 0740003516/ 0213326545

  • Homeofarm: punctul de lucru de la Piata Domenii – tel. 0213350042

Citește mai mult

Întrebări frecvente

Homeopatia este indicata la copii? Homeopatia nu este doar autosugestie? Ce sunt medicamentele homeopatice complexe sau complexismele? De ce e o consultatie homeopatica este mai scumpa decat una obisnuita? Homeopatia se poate asocia cu alte metode de tratament?

Citește mai mult

Urgențe

Citește mai mult